Zomeratelier

Zoek je een rustige maar gezellige plek waar je tussen andere makers kan creëren?

Sluit je aan bij onze creatieve teken- en schilderweken, waar je eindelijk dat ene meesterwerk kunt creëren! Alle benodigde materialen liggen op jou te wachten en je kan brainstormen met anderen om op ideeën te komen of als je even vastloopt.

Vrij zelfstandig tekenen, schilderen en experimenteren. Wanneer het nodig is krijg je begeleiding bij het opzetten en succesvol realiseren van je kunstwerk.

Werken aan je eigen creatie, in jouw eigen stijl en materiaal. Je kunt kiezen uit één of meerdere disciplines: tekenen, aquarelleren, schilderen met acrylverf of oliepastel, krijt, houtskool enz.…. Kies je voor surrealisme of pointillisme, de docent is er om je te helpen.

Persoonlijke begeleiding en ontwikkeling staan centraal naast het plezierig en ontspannen bezig zijn. Het is de bedoeling dat we zo ook van elkaar leren. 2 keer werken we in groepsverband om een thema of techniek uit te diepen b.v. dieren, familie, dans enz. Hieraan meedoen is vrijblijvend.

Werk op je eigen tempo, is een kunstwerk niet in één dag afgerond dan kun je het de volgende keer gewoon weer oppakken. Je mag gebruik maken van alle basismateriaal zoals acrylverf, aquarelverf, krijtjes, houtskool, penselen en papieren ondergronden A3-formaat. Wanneer je groter dan A3 wilt werken op een canvas en met b.v. gesso en/of structuurpasta’s, gelieve die zelf mee te nemen.

Weet je vooraf niet wat je wilt doen of heb je inspiratie nodig? Er liggen een aantal boeken van diverse (bekende) kunstenaars klaar, je kunt erin snuffelen en eventueel ideeën opdoen. We kunnen samen ernaar kijken en komen er wel uit.

Bij meer dan 8 cursisten op een dagdeel kunnen we gebruik maken van de grote ruimte beneden en bij mooi weer kan de grote roldeur helemaal open, dan heb je een gevoel van buiten. We kunnen ook af en toe kiezen om in het park nabij te gaan zitten (aan het begin van de straat).

12 weken vrij tekenen en of schilderen
4 juni t/m 27 augustus 2024

Dinsdagochtend 10:00uur tot 13:00 uur en woensdagochtend van 10:00uur tot 13:00 uur

Adres: Reigers Inn, de Steiger 74M, 1351AE Almere

5 strippen totaal euro 137,50 te gebruiken 6 keer achter elkaar

10 strippen totaal euro 250,00 te gebruiken 12 keer achter elkaar

* Op een strippenkaart van 5 lessen kan je 1 keer missen zonder dat het een strip kost.

* Op een strippenkaart van 10 lessen kan je 2 keer missen zonder dat het een strip kost.

Voorwaarde is dat je je plek minstens 2 weken van tevoren reserveert.

Bovengenoemde prijzen zijn incl. btw en alle basismateriaal zoals verf, penselen en papieren ondergronden A3-formaat.

Werk van onze cursisten

Boek deze cursus

Naast de cursussen en open atelier hebben we ook vaak workshops, waarin je kennis kunt maken met de verschillende kunstvakken. Ook geven we door het jaar heen regelmatig leuke beeldende kunst workshops. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en like onze Facebook-pagina.

Aanstaande workshops:

Zaterdagmiddag 15 juni van 15:00 tot 18:00 uur workshop Mixed Media prijs € 49,- all in

Vrijdagavond 26 juli van 18:30 tot 21:30 uur workshop Art Explotion met wijn, cocktail en lekkere hapjes € 59,- all in

Dinsdagavond 13 augustus van 18:30 tot 21:30 uur workshop Collage prijs € 49,- all in

Voor meer informatie: aicheline@schilderlessen-almere.nl