Ouder en Kind Kunstlessen

Voor iedereen die een leuk en creatieve activiteit zoekt om samen met hun kind(eren) te doen.

Elke 2e maandagmiddag hebben we speciale workshops voor ouders samen met hun kind(eren), ook opa’s oma’s enz.…
Mijn doel is om kinderen kennis te laten maken met kunst en te laten ervaren hoe plezierig het kan zijn wanneer je je eindresultaat ziet. Daarnaast het ontdekken van nieuwe dingen en het verder ontwikkelen van hun creativiteit.

De cursus heeft mede als doel het gezamenlijk creatief bezig zijn van ouders en kind(eren) te stimuleren en/of te versterken. Samen kun je een hoop Lol beleven en tegelijkertijd bouwen aan het vertrouwen. Het is ook een prachtige kans om te kijken wat je het leukste vindt om te doen, of waar je talent ontdekt wordt!

De lessen zijn met liefde gecreëerd zodat zowel ouder als kind er plezier aan zullen beleven. Het is de bedoeling dat we ook met andere soort kunst gaan werken. Zo ga je leren dat kunst niet persé mooi hoeft te zijn. Bij kunst gaat het vooral om het effect: het moet je raken of aan het denken zetten. Je moet het ervaren!

Samen creatief bezig zijn zonder gestoord te worden bij onze ouder-kind kunstlessen: geen was die gedraaid moet worden, telefoon die gaat of boodschappen die gedaan moeten worden, maar gewoon tijd voor elkaar.

Lijkt het je leuk om sámen met je kind iets creatiefs te doen? Geef jullie dan op voor de Ouder&Kind kunstlessen! Het uitgangspunt is gezelligheid en plezier! En tevens een hele mooie gelegenheid om nader tot elkaar te komen. Ook opa, oma, oom, tante of de oppas zijn welkom om met uw kind deze workshop te doen.

Gedurende deze 7 weken zullen we 3 verschillende mediums onderzoeken:

Potloodtekenen, oliepastelkrijt, schilderen met acrylverf en de bijbehorende technieken.

Werk van onze cursisten

De workshops zijn een keer per 2 weken op de maandagmiddag van 15:30 tot 17:00 uur. De kosten bedragen €18,50 per les per paar (ouder en kind). Het concept is samen met een ouder, maar een kind kan ook alleen komen en is van harte welkom dan zijn de kosten €10,00 per les! Alle materiaal is inbegrepen incl. wat lekkers en een limonade.

Voor meer informatie: aicheline@schilderlessen-almere.nl of bel ons op: 06 12715969

Waarom Ouder en Kind lessen?

Naast de cursussen voor volwassen krijgen we vaak de vraag waarom geen lessen voor kinderen. Ik denk dat er voor kinderen alléén er genoeg zijn in Almere en dat zette mij aan het denken. Mijn ouders werkten allebei en hadden niet voldoende tijd om betrokken te zijn met alles wat ik deed als kind zijnde. Desondanks had ik in een later stadium toch een goede band opgebouwd met mijn moeder en het is goed gekomen. Met dat in mijn achterhoofd heeft deze cursus mede als doel het gezamenlijk creatief bezig zijn van ouders met hun kind(eren) te stimuleren en/of te versterken. Het wordt beslist een leuke ervaring die jullie nooit zullen vergeten en altijd zal koesteren!

ARTelier Palet Gezelschap werkt samen met het Jeugdfonds Almere.

Wil jouw zoon of dochter ook schilderles bij ARTelier Palet Gezelschap volgen, maar is er (tijdelijk) geen geld om deze les zelf te betalen en heb je hierbij hulp nodig? Het Jeugdfonds kan misschien helpen! Samen met het Jeugdfonds sport & Cultuur Almere maken we het mogelijk dat kinderen tussen de 2 en 18 jaar uit gezinnen waar minder geld te besteden is kunnen meedoen. Dit doen ze door een deel van de contributie te betalen.

Het is belangrijk dat kinderen en jongeren kunnen sporten of iets aan kunst en cultuur kunnen doen. Niet alleen omdat het leuk is, maar omdat het belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Kinderen leren samenwerken, merken waar ze goed in zijn waardoor het zelfvertrouwen groter wordt en het concentratievermogen wordt beter. Een kind dat lekker in z’n vel zit, presteert beter thuis, op school en op straat. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur wil dat alle kinderen en jongeren tussen de 2 en 18 jaar mee kunnen doen. Ook als er thuis weinig geld is.

Het Jeugdfonds biedt hulp!
Je kind op voetbal, streetdance, judo of bijvoorbeeld schilderles? Het Jeugdfonds betaalt als het jou niet lukt. Doe anoniem de Jeugdfonds check en ontdek in 2 minuten of ze jouw kind kunnen helpen met een jaar lang meedoen. Hier kun je meteen je aanvraag doen.

Boek deze cursus

Wat is nou mooier om gezamenlijk een aantal kunstwerken te maken!