Docenten

Over mij, Aicheline Everts

Mijn naam is Aicheline Everts-Alexander en ik help jou om kunstwerken te realiseren waarvan je nooit gedroomd zou hebben dat dat mogelijk was. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen talent in zich heeft om tekenen en schilderen, te leren.

Ben nuchter, sociaal en betrouwbaar, je kunt altijd op mij rekenen. Ik zit boordevol passie, en enthousiasme om jou te leren hoe je het beste resultaat uit jezelf haalt.

Ik ben een hobbyist en heb in mijn vrije tijd heel veel kunstwerken gemaakt naast mijn vaste baan. Mijn ervaring hierin is dat veel mensen de kans niet krijgen of benutten om te ondervinden wat hun passie nou werkelijk is en kiezen niet om ervoor te gaan.

Ik heb 38 jaar in vaste dienst gewerkt, vanaf mijn 18e in de financiële dienstverlening. Nadat ik bij mijn laatste werkgever (waar ik 13 jaar in dienst was) overbodig werd vanwege reorganisatie wilde ik mezelf de kans geven om alsnog te gaan voor mijn eigen passie: kunst en mensen begeleiden.

Ik heb altijd met tijdlimieten gewerkt en die ook altijd gehaald, doordat ik goed kan plannen en organiseren.

ARTelier Palet Gezelschap
Gedurende 8 jaar heb ik met passie de formule van “The Seasons Art Class” met succes uitgevoerd. Aangezien de master franchise in Nederland ermee is gestopt heb ik een naamswijziging doorgevoerd… dat is ARTelier Palet Gezelschap geworden!

Ik verzeker je dat onze bedrijfsvoering en dienstverlening onder de nieuwe naam niet zal veranderen. Onze toewijding aan het leveren van hoogwaardige lessen blijft onze topprioriteit. Ook om iedereen de kans te geven hun creativiteit verder te laten ontwikkelen middels het tekenen en schilderen. Mijn eigen rol hierin is het leiden, beheren van de onderneming en het coördineren van de lessen. Ik ben ook altijd aanwezig op de lesdag om de vakdocent te assisteren.

Ik hoop je gauw te ontmoeten!

Docent Evi Anlauf-Stokkink

Ik ben in Hongarije geboren en tot mijn 33ste woonde en werkte ik in Boedapest. Na mijn studie op de Universiteit van Economie heb ik 15 jaar in de kleurrijke en bruisende reclame industrie gewerkt, eerst in Boedapest en Praag, later in Amsterdam en Utrecht. Ik heb alle soorten campagnes gemaakt, van tv spots tot direct mails, print advertenties, websites, evenementen … alles. 

Zo heb ik verschillende cursussen gevolgd. Eerst fotografie en design bij de Shaw Academy. Later teken- en schilderlessen o.a. bij Catheding, de Schilderclub en Domestika. Bij Iceno heb ik technieken uitgeprobeerd zoals mozaïeken en beeldhouwen met Powertex. Aan de Rietveld Academie heb ik in 2023 de Oriëntatiecursus afgerond.

Omdat ik dit allemaal van de business kant als projectmanager heb meegemaakt, voelde ik de behoefte om ook zelf creatief aan de slag te gaan.

Op dit moment is mijn favoriete techniek schilderen met acryl op hout. Maar wie weet, misschien komt iets nieuws op mijn pad.

Momenteel verdiep ik me in schilderen met olieverf bij Schilderles Amsterdam en ik geef les bij Artelier Palet Gezelschap in Almere. Ik vind het fantastisch om te zien dat de cursisten veel meer kunnen dan ze dachten en hoe ze zichzelf verliezen in het creëren en zelfexpressie. Het is onwijs dankbaar werk!