Heel leuk nieuws voor onze cursisten, want hun schilderijen mogen geëxposeerd worden in het Stadhuis van Almere! De opening van de tentoonstelling vind plaats op 1 september en de schilderijen zullen daarna de hele maand te zien zijn in de B en C passages van het stadhuis. De passages zijn vrij toegankelijk dus je kunt, tijdens de openingstijden van het Stadhuis, gewoon binnenlopen om de schilderijen te bewonderen.

Een artistieke belevenis voor de cursisten 

“We hebben met veel trots samen met de docent de mooiste en unieke schilderijen gekozen van de afgelopen cursussen.”

“Deze bijzondere schildercursus begint in September  voor het vierde seizoen in het Nederlands in Almere”, vertelt cursus coördinator Aicheline Everts “Wij hebben met de schildercursus twee doelen voor ogen. In eerste instantie is het de bedoeling dat de cursisten hun creatieve vaardigheden bij het schilderen en tekenen verbeteren. Het is echter net zo belangrijk dat cursisten nieuwe mensen ontmoeten, plezier hebben en dat de schildercursus het hoogtepunt van de week wordt”, vult Aicheline aan. Daarom zal er bij elke les niet alleen een ervaren kunstdocent bij zijn, maar ook de cursusleider zelf. “Het gaat mij er om de cursus een ware belevenis te maken voor de deelnemers, dus hoe cool is het om onze schilderijen in het stadhuis te zien hangen”, voegt zij toe.

Stap-voor-stap-begeleiding

Het lesprogramma is uitdagend en zeer omvangrijk. Cursisten leren 4 technieken: tekenen met potloden en daarnaast ook schilderen met oliepastelkrijt, aquarel- en acrylverf. Stap voor stap worden de basis van de schilderkunst en de fijne kneepjes van het vak bijgebracht, zodat zelfs beginners mooie kunstwerken zoals portretten, landschappen of stillevens kunnen creëren. De cursus is niet alleen een buitengewone kans om nieuwe creatieve vaardigheden te leren. Vele cursisten maken nieuwe vrienden, waarmee ze plezier hebben en ervaringen delen die ze zeker niet zullen vergeten. Op de laatste dag van de cursus kunnen alle cursisten hun kunstwerken aan familie, vrienden en kennissen tijdens een tentoonstelling laten zien. En nu ook in het stadhuis van Almere.

Schrijf je nu nog in.

Er is nog een beperkt aantal aan plaatsen beschikbaar voor de cursus die start op 19 en 20 september 2017. Geïnteresseerden kunnen voor verdere informatie over de schildercursussen direct contact opnemen met Aicheline Everts op tel. 036-5252847. Wie weet hangt jouw schilderij volgende keer in het stadhuis.

Website: http://schilderlessen-almere.nl/

Facebook: https://www.facebook.com/Seasonsartclassalmere 

Adres: Haddock Watersport, Archerpad 8-10, 1324ZZ Almere